SYSTEMET

Historia

   Den första egentliga minidator-servern vi någonsin fick på föreningen var en DEC VAX11/730 som egentligen skulle gå till järnskroten. Vad vi inte visste var att den skulle utgöra grunden för föreningens serversystem som vi kör på än idag. VAX 11'an är för länge sedan järnfilspån, men nyare och nyare utrustning har fått sett sitt (dunkla) ljus i lokalen.


Våra Servers
Alla maskiner


Systemet

Du kan även ta en titt på vilka projekt som drivs av Eagle Computing eller på föreningens datorer.


Att lyckas

  "Hur i friden får grabbarna råd till allt det här då?" kan man nog tänkas få höra av någon "snubbe". Mycket riktigt, det frågar vi oss själva också ibland. Efter mycket arbete, slit och framförallt en god vilja till utvecklade studier i datorernas underbara värld, har vi lyckats skrapa ihop allt detta med framförallt ökad välvilja av våra (läs "plågade" ) sponsorer samt en hel del kursverksamhet, studiecirklar och utbildning. Naturligtvis har vårt samarbete med Riksorganisationen Aktiv Ungdom och Distriktet gjort en hel del till också.
Utan dessa hade detta aldrig varit möjligt.

  Vi har att erbjuda en fin lokal med Internet-anslutning med TP-uttag i väggen, vi har ett fint TV-rum med 28" Sony TV, video, stereo och en alldeles egen kiosk där vi säljer fika till medlemmar. Alla intäkter på fika och dylikt går direkt till föreningen i form av utrustning som medlemmar kan använda.

  Lyckas man hålla något sådant i en sansad och organiserad ordning så är sånt här inte omöjligt - det är härmed bevisat.